MEĐUNARODNE INSTITUCIJE SA KOJIMA SARAĐUJEMO

Cambridge Assessment International Education

Članovima LINK edu alijanse omogućili smo da steknu jednu od najprestižnijih međunarodnih sertifikata Cambridge Assessment International Education.

Sertifikati predstavljaju profesionalnu kvalifikaciju koja je stvorena za one koji žele da naprave iskorak i usavrše svoju karijeru i nivo obrazovanja. One poslodavcu daju sigurnost da posedujete najviši nivo profesionalnih kompetencija i time sebi omogućavate bolje pozicioniranje pri zapošljavanju. Sertifikatima su obuhvaćene brojne oblasti, specializovane za određene poslovne oblasti, zajedno sa ICT-om, poslovanjem i menadžmentom. Prilagođeni su različitim nivoima, ali i polaznicima svih godina, sa različitim obrazovanjem, ali i iskustvom.

Osnivač LINK edu alijanse LINK group, kao Cambridge International School, akreditovan je i za IGCSE, A Level i Cambridge Professional Development Qualifications programe.

Microsoft Partner

Ostvarujemo dugogodišnju saradnju sa kompanijom Microsoft i imamo status Microsoft Partner, što predstavlja dokaz najvišeg nivoa znanja i stručnosti u radu sa Microsoft tehnologijama i koliko smo bliski saradnici sa kompanijom Microsoft.

Microsoft Partner Program je namenjen kompanijama iz IT sektora, koje pružaju usluge i rešenja zasnovana na Microsoftovoj platformi (konsalting, razvoj, održavanje, podrška, obuka, softverski paketi, hosting…). Program predstavlja garanciju posedovanja širokog raspona tehničkih znanja i veština potrebnih za primenu Microsoftovih rešenja, ali predstavlja potvrdu da LINK edu Alliance prati najnovije tehnologije.

Cambridge Assessment English

Saradnjom sa organizacijom Cambridge Assessment English, LINK edu Alliance, preko svog osnivača kompanije LINK group, postala je ovlašćeni ispitni centar za polaganje Cambridge English ispita i procenu znanja engleskog jezika. Međunarodno priznate kvalifikacije i sertifikati koje stičete polaganjem Cambridge English ispita pružaju vam mogućnost da na mnogo lakši način upišete željeni fakultet ili dobijete posao koji želite.

Adobe

LINK edu Alliance, preko svog osnivača LINK groupa, ovlašćeni je Adobe Training Centre, što znači da je nastava usklađena sa Adobe programom, koristeći najnovije Adobe softverske pakete. Vi kao deo LINK edu alijanse imate mogućnost sticanja prestižnih Adobe sertifikata, koji predstavljaju potvrdu ekspertskih veština za korišćenje jednog ili više Adobe proizvoda.

Pearson VUE

Pearson VUE je jedan od najvećih svetskih test centra koji je ekskluzivan provajder zvaničnih ispita za kompanije: Adobe, Oracle, CompTIA, Cisco Systems, Zend Tehnologies i mnoge druge, čije su diplome, sertifikati i licence, kao dokaz kompetencije najvišeg nivoa, postale standard i uslov svih IT kompanija u 165 zemalja širom sveta.

SEO PowerSuite

SEO PowerSuite je jedan od najvažnijih alata u SEO industriji, koji će, zahvaljujući saradnji našeg osnivača LINK groupa i Link-Assistanta, biti dostupan članovima LINK edu alijanse. PRO licenca polaznicima omogućava besplatno korišćenje najnaprednijih funkcija bez ograničenja i usvajanje korisnih znanja koje je moguće primeniti u praksi.

Google

Ustanove i obrazovne institucije u okviru LINK edu alijanse imaju ekskluzivno pravo da organizuju Google Academy obuke za sticanje zvaničnih Google AdWords i Google Analytics sertifikata.
Kao članica imate besplatan pristup obukama na kojima ćete steći znanja o osnovnim i naprednim aspektima korišćenja Google alata za oglašavanje, kao i jedinstvenu mogućnost da sertifikujete stečeno znanje. Google sertifikati su svetski prepoznatljiva akreditacija, namenjena stručnjacima za digitalni marketing i predstavljaju zvaničnu potvrdu poznavanja nаjnovijih tehnika za online oglašavanje i digitalnu analitiku.

Chartered Management Institute (CMI)

Chartered Management Institute je prestižna međunarodna institucija za profesionalnu sertifikaciju menadžera koja je tokom svog dugogodišnjeg rada i uz nekoliko hiljada sertifikovanih profesionalaca aktivno učestvovala u promociji i razvoju teorije i prakse u oblastima menadžmenta i liderstva i uspostavila visoke standarde u edukaciji iz ovih naučnih oblasti.

Sticanje specijalističkih teorijskih i praktičnih znanja sa akcentom na razvoju ličnih i profesionalnih osobina koje definišu današnjeg menadžera uspešnim i fleksibilna mogućnost sertifikacije čine program Chartered Management Institute jedinstvenim na tržištu.

 

London Chamber of Commerce and Industry (LCCI)

Kao zvanični LCCI Approved Examination Centre, preko svog osnivača LINK group, LINK edu Alliance svojim članovima pruža mogućnost sticanja sertifikata iz oblasti Business, administration and IT i iz oblasti marketing and customer service.

London Chamber of Commerce and Industry (LCCI) osnovan je davne 1881. godine sa idejom da pruži mogućnost poboljšanja komercijalnog i stručnog sekundarnog obrazovanja. Više od jednog veka LCCI važi za prestižni, međunarodno priznat ispitni odbor sa više od 5.000 registrovanih LCCI centara u preko 100 zemalja širom sveta. Decembra 2002. godine, nakon spajanja sa GOAL-om, LCCI je postao deo EDI-ja, vodećeg globalnog provajdera stručnih kvalifikacija i online testiranja.

Veštine i znanja za koje garantuju LCCI međunarodno priznati sertifikati neophodni su za uspeh u današnjem sve zahtevnijem komercijalnom okruženju.

International Qualifications Network

Kompanija LINK group, osnivač LINK edu alijanse, jedini je Registered Training Centre za IQN qualifications u Srbiji. International Qualifications Network jedna je od najbrže rastućih globalnih organizacija koje obezbeđuju internacionalnu sertifikaciju relevantnu za sektor biznisa i finansija. Misija ovog instituta iz Velike Britanije je u tome da omogući svetski priznate i cenjene kvalifikacije onim poslovnim muškarcima i ženama koji žele da ostvare izuzetne uspehe i postignuća. Sertifikati IQN-a zvanično su priznati i cenjeni u više od 160 zemalja sveta.

Zend

Zend sertifikat predstavlja industrijski standard za PHP sertifikaciju, koja potvrđuje izvanrednu ekspertizu u oblasti PHP programiranja. Oblasti ispita specifikovane od strane borda nezavisnih vrhunskih PHP eksperata i zajednice širom sveta osiguravaju priznatost i donose jasnu prednost sertifikovanim Zend PHP Developerima.

Sertifikacija koju poslodavci cene

Ispit za ovu sertifikaciju osmišljen je tako da proveri znanja i kompetencije iz realnog poslovnog okruženja, te zato Zend sertifikacija pruža potvrdu tehničkih dostignuća koju poslodavci cene kada donose odluku o budućem angažovanju. Nisu retki primeri da je posedovanje Zend PHP sertifikacije bilo presudno za angažovanje budućih PHP senior programera.

Sertifikacija koja ispunjava standarde akreditacije

Razvijen od strane Zend korporacije, a u skladu sa propisima Američkog instituta za nacionalne standarde (ANSI), Zend sertifikacioni program je dizajniran tako da testira nivo znanja kandidata bez uticaja tehnologija van PHP-a. U testu se koriste setovi pitanja koja odražavaju situacije iz stvarnog okruženja, uključujući znanja iz mnogih oblasti, od bazičnih prema kompleksnim.

MikroTik

LINK edu Alliance, posredstvom svog osnivača kompanije LINK group, akreditovani je partner sa kompanijom MikroTik i na osnovu toga polaznicima i studentima svojih članica i partnera omogućava sticanje prepoznatljivih sertifikata o posedovanju znanja i veština iz područja upravljanja i konfiguracije mreža na RouterOS-u koji se smatraju neophodnim za sve vrhunske IT stručnjake.

Oracle WDP Partner

Kompanija LINK group, osnivač LINK edu alijanse, sklopila je saradnju sa Oracleom, drugom po veličini kompanijom za proizvodnju softvera. Na taj način ITAcademy je postala prva i jedina obrazovna institucija u Srbiji koja je ovlašćeni Oracle WDP (Workforce Development Program) Partner.

Ovakvom saradnjom su se članice i partneri LINK edu alijanse pridružili najkvalitetnijim edukativnim ustanovama širom sveta koje ispunjavaju visoke kriterijume ove kompanije i svojim polaznicima omogućila upotrebu brojnih programa, pohađanje originalnih Oracle University kurseva, kao i pripremu za prestižne međunarodne Oracle sertifikate.

Linux Professional Institute (LPI)

LINK group, osnivač LINK edu alijanse, prvi je i jedini ovlašćeni Linux Professional Institute (LPI) training center u Srbiji, Rumuniji i Bosni i Hercegovini, te članovi LINK edu alijanse, kao i polaznici i studenti obrazovnih institucija u okviru njega, imaju veće šanse za postizanje uspeha na LPIC ispitima, koji su najveći i najmerodavniji stepen potvrde znanja i veština koje svaki IT profesionalac treba da ima u radu sa Linux operativnim sistemima.

Autodesk Training Center i Autodesk Authorized Academic Partner

Autodesk je multinacionalna softverska korporacija, lider u oblasti 3D softvera za dizajn, projektovanje i kreiranje digitalnih sadržaja. LINK edu Alliance, koju je osnovala kompanija LINK group, autorizovani je Autodesk Training Center (Autodesk ATC), zahvaljujući čemu svojim članovima omogućava da održavaju nastavu po Autodeskovim principima obuke, koristeći najnovije softverske pakete ove kompanije. Ovakav status omogućava studentima, polaznicima i zaposlenima u okviru institucija članica LINK edu alijanse i sticanje prestižnih sertifikata, koji predstavljaju pouzdanu validaciju veština i znanja polaznika i vode ka ubrzanom profesionalnom razvoju, poboljšanoj produktivnosti i većem kredibilitetu.

Pored toga što je autorizovani Autodesk Training Center, ITAcademy je i zvanični Autodesk Authorized Academic Partner (Autodesk AAP) i pruža obuku, resurse i sertifikaciju predavačima, studentima i obrazovnim institucijama.

Android ATC

Android ATC – Advanced Training Consultants je organizacija koja se bavi edukacijom i sertifikacijom u oblasti informacionih tehnologija na globalnom nivou.

Osnivač LINK edu alijanse, kompanija LINK group, prvi je i jedini autorizovani Android ATC training center u Srbiji. Zahvaljujući ovoj saradnji, članovi LINK edu alijanse imaju mogućnost da steknu prestižna znanja usmerena ka savremenom tržištu i dobiju neke od sve traženijih sertifikata kada je u pitanju programiranje za Android operativni sistem.

Chartered Institute of Marketing (CIM)

LINK edu Alliance, preko svog osnivača LINK group, postala je jedan od 200 akreditovanih centara čuvenog Chartered Institute of Marketing (CIM) iz Velike Britanije, prestižnog međunarodnog instituta za profesionalnu sertifikaciju i edukaciju stručnjaka iz oblasti marketinga i biznisa. Ova ugledna institucija više od 100 godina okuplja profesionalce iz oblasti marketinga i danas ima vodeću ulogu u sertifikaciji marketinških stručnjaka. CIM sertifikati su priznati u celom svetu, najbolja su potvrda znanja i stručnosti iz oblasti marketinga i onome ko ih poseduje donose značajnu konkurentsku prednost na tržištu.

LearnQuest

Kao Premium LearnQuest partneru, našoj kompaniji omogućeni su pristup najsavremenijim tehnologijama učenja za IT i biznis oblasti i saradnja sa brojnim partnerima ovog vodećeg globalnog edukativnog centra.

Ova saradnja omogućava izvođenje licencirane obuke u brojnim oblastima informacionih tehnologija, a polaznicima pristup širokom spektru resursa, obuka i drugih benefita.

HRCI

Profesionalnu sertifikaciju menadžera ljudskih resursa obezbeđujemo preko najvišeg nivoa saradnje sa vodećim svetskim institutom za HR sertifikaciju, HRCI iz Sjedinjenih Američkih Država.

HRCI sertifikacija je cenjena u krugu direktora i profesionalaca u sektorima za ljudske resurse širom sveta. Preko 250.000 HR profesionalaca ima ova zvanja. Preuzimanjem ovih zvanja dobijate dokaz o realnoj stručnosti u oblasti rukovođenja ljudskim resursima u preduzećima i ispunjene uslove za bolju naplatu vašeg profesionalnog znanja.

EMC

EMC je vodeća svetska kompanija u oblasti skladištenja, virtuelizacije, bezbednosti i cloud computinga, sa rekordnim godišnjim prihodom od 17 milijardi dolara, ostvarenim u 2010. godini i ukupno 48.500 zaposlenih, sa sedištem u Masačusetsu, USA.

Najpoznatije filijale EMC-a su VMware i RSA Security.

EDEN – European Distance and E-learning Network

U januaru 2005. godine postali smo član glavne evropske asocijacije za učenje na daljinu, EDEN  European Distance and E-learning Network. Zato polaznici i studenti organizacija u okviru LINK edu alijanse garantovano uče po istim principima i kriterijuma za učenje na daljinu kao i stanovnici zemalja Evropske unije.

Pored toga, nastavne planove i programe studija za IT stručnjake na nivou Evropske unije propisuje CEPIS, a na nivou SAD IEEE, dva najveća udruženja IT profesionalaca na svetu. Ovi standardi za obrazovanje IT stručnjaka opisani su u dokumentima EUCIP Syllabus (European Certification of Informatics Professionals) i CC (Computing Curricula).

ICT Hub

ICT Hub je high-tech biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije koji je stvoren sa misijom da olakša razvoj tehnološkog preduzetništva u našoj zajednici i podstakne one koji su na početku karijere da brže i lakše realizuju svoje inovativne ideje.

Saradnja sa ICT Hubom studentima, polaznicima i učenicima obrazovnih institucija u okviru LINK edu alijanse omogućava da razviju sopstveni IT biznis uz podršku iskusnih stručnjaka i renomiranih kompanija koje podržavaju ovaj projekat.

Certiport

Certiport, kao jedan od nekoliko najvećih svetskih test centara, ovlašćen je za testiranje i kompletan proces sertifikacije za veliki broj najuticajnijih institucija, čiji su sertifikati, diplome i licence potvrda stručnosti najvišeg nivoa. Status testing centra koji LINK edu Alliance preko LINK groupa poseduje obezbeđuje privilegiju polaganja samo polaznicima i studentima edukativnih ustanova članica naše alijanse.

Bit Alliance

Posredstvom kompanije LINK group, svog osnivača, LINK edu Alliance je članica Bit Alijanse, najvećeg udruženja softverske industrije u BiH. Cilj ove saradnje je rešavanje dva najveća problema s kojim se softverska industrija svakodnevno susreće na ovim prostorima – nedostatak kvalifikovanog kadra i slabo razvijena infrastruktura u softverskoj industriji, popraćena nedostatkom razvojnog podsticaja.
Zajednički programi i projekti na kojima radimo uključuju edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola, konkurse za zaposlenje IT stručnjaka, podizanje svesti javnosti o perspektivnosti IT-ja i pozitivan uticaj na formalni sistem obrazovanja.

European Computer Driving Licence (ECDL)

ECDL – European Computer Driving Licence (Evropska licenca računarskih veština) je međunarodno priznat sertifikat u oblasti upotrebe računarskih tehnologija. Priznat je u preko 140 zemalja sveta. Predstavlja potvrdu da onaj ko je poseduje poznaje koncepte informacione tehnologije (IT) i da je vešt u korišćenju personalnog računara i najkorišćenijih računarskih aplikacija na najvišem nivou kompetentnosti.

European Council for Business Education (ECBE)

European Council for Business Education (ECBE) je međunarodna organizacija za akreditaciju i vrednovanje kvaliteta programa poslovnih studija širom Evrope. Misija organizacije ECBE je da prepozna, podstakne i akredituje one obrazovne institucije koje kontinuirano uvode inovacije u nastavni proces i koje su postigle izvrsnost u svom radu. Kao član ovog uglednog saveta sa sedištem u Belgiji, našim studentima i polaznicima obezbeđujemo najviši nivo kvaliteta nastave, uz dužnost i odgovornost da konstantno usavršavamo program i usaglašavamo ga sa realnim potrebama na globalnom tržištu rada.

IPMA Srbija

LINK edu Alliance je preko svog osnivača, LINKgroupa, sklopio saradnju sa Udruženjem za upravljanje projektima – IPMA Srbija. Potpisan je Sporazum o saradnji u oblasti promocije i unapređenja projektnog menadžmenta, čime smo postali član IPMA Srbija, na korporativnom nivou.

International Project Management Association – IPMA je vodeća svetska organizacija za profesionalnu sertifikaciju projektnih menadžera, koja sarađuje sa više od 70 nacionalnih organizacija širom sveta. Pedeset pet godina tradicije, više desetina hiljada sertifikovanih projektnih menadžera i poslovanje u više od 70 zemalja na svim kontinentima potvrđuju reputaciju IPMA u promovisanju i razvoju projektnog menadžmenta.

IPMA Srbija

Cisco CCNA

Cisco sertifikati su među najpriznatijim potvrdama znanja među administratorima.

Bićete u mogućnosti da razvijete praktično znanje o radu modernih TCP/IP mreža, savladate komande i tehnike koje se koriste da bi se rešavali problemi konekcija ka hostovima, raditi na Cisco switchevima i routerima, praviti backup i restore konfiguracione datoteke i upravljati mrežnom opremom, a najbolja potvrda toga biće posedovanje Cisco sertifikata CCNA.

Java Development

  • Oracle Certified Professional
  • Oracle Certified Master
  • Oracle Certified Expert

Oracle sertifikat za Java programiranje je prestižni sertifikat, priznat širom sveta, koji se bazira na važnim ulogama u razvoju softverskih aplikacija i kreiranju poslovnih sistema. Za IT stručnjake i menadžere, Oracle Java sertifikat potvrđuje najveći stepen znanja i iskustva, kao i ekspertsko zvanje koje zadovoljava visoke standarde IT industrije.

CompTIA

  • CompTIA A+ Certified IT Technician
  • CompTIA Security+ IT Technician
  • CompTIA Linux+ IT Technician

CompTIA je najjače stručno zvanje za PC tehničare. Kompanije kao što su Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco zahtevaju CompTIA sertifikaciju za svoje tehničare, a CompuCom i Ricoh ovu sertifikaciju zahtevaju kao neophodan i glavni uslov pri zapošljavanju.

Logical operations (Master Mobile Application Developer)

MMAD (Master Mobile Application Developer) sertifikacija kompanije Logical Operations svetski je priznata potvrda veština za rad u jezicima za objektno orijentisano programiranje i razvoj aplikacija na platformama Xcode, Eclipse i Visual Studio.

Ovaj sertifikat je veoma vredno svedočanstvo o ekspertizi za programiranje aplikacija na najpopularnijum operativnim sistemima – Android, iOS i Windows.

PSI Services

PSI Services je globalni lider u oblasti ljudskih resursa, sa preko 70 godina iskustva u organizovanju testiranja koje stručnjacima obezbeđuje uspeh na akademskom i ličnom nivou.

U više od 160 zemalja, PSI organizuje programe testiranja koji su ključni za svaki sektor, sa izvanrednim rezultatima u oblasti informacionih tehnologija, sertifikacije, avijacije, finansija, zdravstvene zaštite i proizvodnje.

British Council

Poznavanje engleskog jezika u poslovnom svetu obuhvata široko internacionalno polje mogućnosti, u okviru kojeg smo ostvarili saradnju sa British Councilom, vodećom međunarodnom organizacijom iz Velike Britanije, koja se bavi obrazovanjem i kulturnim vezama sa zemljama širom sveta.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

LINK edu Alliance polaznicima i studentima svih obrazovnih institucija u svom sastavu omogućava sticanje brojnih međunarodnih sertifikata i diploma. Sa druge strane, za vrednost posebnih diploma koje dodeljuju visoke i srednje škole i akademije u sastavu LINK edu alijanse garantuju akreditacije samog Ministarstva prosvete, nauke i regionalnog razvoja, kao institucije sa najvećim stepenom nadležnosti kada je obrazovanje u pitanju na državnom nivou.

Ove akreditacije svedoče o kvalitetu nastavnog programa, nastavnog kadra, kao i celokupnog sistema školovanja na našim institucijama.

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ i LINK group, kao članica LINK edu alijanse, potpisale su zvanični protokol o saradnji radi organizovanja niza akcija za edukaciju nezaposlenih. Zavod je prepoznao LINK edu alijansu kao idealnog saradnika u sprovođenju svoje misije smanjenja nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini, čiji će programi pomoći nezaposlenima da odgovore na sve zahteve tržišta i pronađu posao koji žele.

Privredna komora Srbije

Mi smo prvi sertifikovni Centar za testiranje i obuku za osnovno ICT obrazovanje korisnika od strane Privredne komore Srbije, čime smo dokazali ispunjenost standarda na domaćem edukativnom tržištu.

Društvo Srbije za odnose s javnošću

Društvo za odnose s javnošću je strukovna organizacija osnovana 2004. godine kao naslednik PR Društva Jugoslavije, najstarijeg društva u ovoj oblasti u bivšoj državi. Trenutno broji oko 200 stalnih članova iz različitih društvenih segmenata koji zajednički rade na istoj misiji – unapređenju oblasti i struke odnosa s javnošću.

Misija Društva je da doprinese unapređenju oblasti i struke odnosa s javnošću, pomogne uvođenje i primenu najviših profesionalnih i etičkih standarda i realizuje vrhunske stručne programe, organizaciju konferencija, seminara i obuka, kao i međunarodnu saradnju i razmenu iskustava.

AmCham BiH

Osnivač LINK edu alijanse, LINK group, član je Američke trgovinske komore u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH), koja okuplja najuspešnija preduzeća i organizacije iz svih sektora privrednog i društvenog života. Komora ujedinjuje pravne i konsultantske kompanije, ICT kompanije, agencije za odnose s javnošću, marketing i oglašavanje, kao i neprofitne i obrazovne organizacije i ustanove.
Ovim članstvom LINK edu Alliance je postala deo prestižne AmCham svetske mreže, koja zastupa interese preko 3 miliona registrovanih organizacija u svim delovima sveta. Saradnja ima bitnu ulogu u poboljšanju poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, kao i u promovisanju visokih standarda obrazovanja u čitavom regionu.

Fondacija Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića

Fondacija NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu je neprofitna organizacija koja je posvećena napretku obrazovanja i akademskog istraživanja u Srbiji i koja povezuje srpske obrazovne institucije sa renomiranim međunarodnim institucijama.
Fondacija povezuje mlade u našoj zemlji sa poslovnom zajednicom i svetom uopšte, što je jedan od ciljeva i LINK edu alijanse, zbog čega je ova saradnja od posebnog značaja za nju.